Криза: Бум на търсенето на дрехи втора ръка. Бум на търсенето

...
Криза: Бум на търсенето на дрехи втора ръка. Бум на търсенето
Коментари Харесай

Криза: Бум на търсенето на дрехи втора ръка

Криза: Бум на търсенето на облекла втора употреба. Бум на търсенето на облекла втора ръка на прага на зимния сезон регистрират търговци.

Опашки от клиенти се образуват рано заран пред по този начин наречените секънд хенд магазини в дните на зареждане, видя „ Телеграф ”. „ Ние деликатно селектираме облеклата, които предлагаме и които внасяме най-вече от Дания и Нидерландия. Покрай пандемията и проблемите с доставките имаше сериозна липса на качество, само че от година и половина мога да кажа, че още веднъж на пазара се появяват находки, които по съответствие цена-качество съществено превъзхождат даже новите артикули, които се оферират в моловете ”, разяснява Румен Колев, притежател на обект за търговия с облекла втора ръка в София.

Все отново от сектора са безапелационни, че сега са надалеч от най-хубавите си дни и оборотите мъчно ще доближат стойностите от преди 5-6 години. Севдалин Спасов от Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка разяснява, че пикът в продажбите беше след пандемията, само че сега има спад на потреблението. На годишна база покупките на облекла, освен втора ръка, само че и на нови, са намалели с 10 на 100. Причината е високата инфлация, което докара до обедняване на популацията и хората заделят все по-малко за облекла и обувки.
Най-добрите находки на фешън дрехи са в дните на зареждане.
Цените особено при облеклата варират от 3 до 30 лв. на кг в разнообразни обекти и в разнообразни дни. Има понижения с отдалечаването от момента на ново зареждане, само че това се отнася и до качеството, разясняват консуматори. Маркови артикули втора употреба се оферират и онлайн, като от време на време при тях оповестените отстъпки надвишават и 90 %. Например могат да се купят зимни палта за 20-30 лв., като има и такива по 100-200 лв., само че те са висок клас на световноизвестни марки. Също по този начин се оферират и ботуши, като доста от тях са с етикет. Цените на тези от естествена кожа стартират от 60 лв. и нагоре.

Спасов разяснява още, че сега складовете с облекла и обувки са цялостни. Обикновено търговците зареждат освен облекла втора ръка, а и такива, върнати в магазините. Практиката е вносители да купуват върнати артикули от онлайн магазини в Германия. Потребители описаха пред „ Телеграф ”, че зареждат дрешника си главно от магазини за облекла втора употреба. Освен това се снабдяват с висок клас дрехи на налични цени, които по принцип не са им по джоба, само че и доста от тях нямат аналог в магазините у нас.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР